Kanariečiai dažnai lankosi restoranuose, organizuoja šeimos ir draugų piknikus ir švenčia įvairias šventes, kur maistas yra vienas iš svarbiausių bei privalomų atributų. Maisto kultūra Tenerifėje užima vieną iš pagrindinių gyvenimo sričių.
Ką ir kur valgyti Tenerifėje? Viena iš „Kelionės su vaikais ®“ įkūrėjų Jolita dalijasi sukaupta informacija ir patirtimi apie restoranus bei kanarietiškus ir ne tik patiekalus. Jolita šiame straipsnyje mini tik išbandytus restoranus – rekomenduoja tik tuos, kuriuos išbandžiusi. Tai nėra reklama, o tikra ir nuoširdi asmeninė rekomendacija.
Ką ir kur valgyti Tenerifėje su vaikais – visi paminėti restoranai priima su vaikais! Ir netgi prabangiausi iš jų turi arba meniu vaikams, arba pasiūlys ne iš meniu patiekalų, tinkančių vaikams.
Ką ir kur valgyti Tenerifėje
Kas gi yra Kanarų virtuvė?
Netoli vakarinės Afrikos pakrantės Kanarų salos šimtmečius buvo kryžkelė tarp Europos ir Amerikos. Istoriškai šios salos buvo pirmoji stotelė Ispanijos žemėje, kai laivai grįždavo iš Amerikos, todėl gyventojai pradėjo auginti ir į savo mitybą įtraukti maisto produktus tokius kaip bulvės, pupelės, pomidorai, avokadai, papajos, kukurūzai. Salų virtuvė yra vietinių Guanche elementų mišinys su Ispanijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos skoniais bei receptais. Geriausias būdas pažinti ir atrasti autentišką kulinarinę patirtį – valgyti su vietiniais.
Mėsos patiekalai ir restoranai Tenerifėje
Nors kanariečiai turi galimybę mėgautis šviežia žuvimi ir jūrų gėrybėmis, bet jie tiesiog dievina įvairią mėsą. Ir tikrai pripažįstu, kad mėsa čia kokybiška, šviežia, jos tikrai didelis pasirinkimas ir už prieinamą kainą.
Kanariečiai kepa mėsą ant ugnies (carne a la plancha/a la brasa), ant stalo restorane dažnai tiekia su keptuve, kur kiekvienas gali pasikepti tiek, kiek norisi.
- Jautiena (ternera) – vienas iš labiausiai mėgstamų patiekalų yra geras mėsos gabalas su kaulu (chuleton).
- Kiauliena (cerdo) – jos čia skonis labai skiriasi nuo lietuviškos ir ji panašesnė skoniu į vištieną (bent jau mums, nes kiaulienos mūsų šeima beveik nevalgo). Ar žinote, jog juodąsias kiaules jie augina netgi su muzika?
- Vištiena (pollo, tariasi pojo), labai kanariečių mėgstama triušiena bei ožkiena, iš pastarųjų kanariečiai dažniausiai gamina troškinius. Vištienos “salmorejo” – skanus vištienos patiekalas, marinuotas su česnaku, virtas baltame vyne ir pagardintas kmynais, raudonėliais, paprika ir čiobreliais. Triušio “salmorejo” gaminamas taip pat.
- Mėsos, žuvies ir daržovių kroketai – tai vieni labiausiai mėgstamų užkandžių (tapos). Ir jie tikrai nėra tiesiog bulvių kroketai. Pagrindinis ingredientas paprastai yra kumpis, žuvis arba vištiena. Taip pat būna vegetariškų – morkų, špinatų, grybų. Mūsų vaikai labiausiai mėgsta vištienos kroketus.
- Kanarų troškinys – gaminamas iš moliūgų, kopūstų, saldžiųjų bulvių, kukurūzų, kiaulienos ir jautienos.
- Ir žinoma įvairios dešrelės – aštrios ir netgi saldžios. Nuo chorizo aštrių ir sūrių dešrelių iki taip vadinamos morcilla dulce – kraujinės saldžios dešros, kurią Tenerifės gyventojai labai mėgsta.
Kur valgyti mėsos patiekalus Tenerifėje?
Pirmiausiai kaip ir minėjau jau – vietinį maistą reikia valgyti kanarietiškuose vietiniuose restoranuose. „Guachinche” tipo restoranai – juose ir rekomenduoju valgyti mėsiškus bei kitus vietinius tipinius patiekalus.
Na o, jei norite paskanauti gerai, bet europietiškai pagamintos mėsos – rekomenduoju du prabangesnius restoranus – LAGARTO ir CHAR FUEGOS Y BRASAS, kurie yra La Caleta miestelyje. CHAR restoranas mums patiekė kol kas geriausią iki šiol valgytą mėsą – tačiau kainos tikrai nemažos.
Taip pat apsilankykite neseniai duris atvėrusiame Smoke bros restorane – gausite mums labiau įprasta ilgo rūkymo-kepimo mėsą, burgerius ir labai išradingus kokteilius.
Kas yra „Guachinche”?
Norite vietinio naminio maisto? Norite pajusti ispanišką atmosferą, išgirsti ispanišką šurmulį, atitrūkti nuo turistinių vietų? Keliaukite į vietinę „guachinche”, užsisakykite galbūt net to, ko nesuprasite, ragaukite, mėgaukitės ir pajuskite kanarietišką dvasią ir kanarietiško maisto skonį.
Kai kurios „guachinche” gali būti visai gražūs maži vietiniai šeimos restoraniukai, tačiau būtent pats svarbiausias išskirtinis dalykas guachinche yra tai, kad tai lyg namų restoranas tiesiog kanariečių namuose, garažuose, atokesnėse vietose, kaip vynuogynuose, bananų plantacijose ir pan.
„Guachinche” ieškantis keliautojas neturėtų tikėtis didelės prabangos. Sulankstomos kėdės, popierinės staltiesės. Tačiau svarbiausia yra tai, kad rasite šeimos virtuvę, naminę ir tradicinę, tai yra tipišką nebrangų vietos maistą.
„Guachinche“ iš tikrųjų yra privatus namas, kuriame parduodamas vietoje pagamintas vynas ir prie jo patiekiami valgiai. Dar neseniai šios vietos buvo neteisėtos. Nebuvo jokių juos reglamentuojančių teisės aktų, nes tai buvo vietos, kur vietiniai eidavote paragauti vynų, tačiau šios vietos neturėjo restoranų licencijų. Galų gale teisės aktai sureguliavo taip, kad „guachinche” gavo leidimą tiekti maistą. Šiuo metu galioja norminiai reglamentai, kad tokie restoranėliai nemoka mokesčių. Kiekvienas iš jų turi savo asmeninį žavesį, papročius ir tradicijas. Paprastai jie atidaromi tam tikru laiku, pavyzdžiui, kai jie parduoda savo derliaus vyną, kuris paprastai būna nuo spalio/lapkričio iki kovo/balandžio.
Dauguma jų yra Tenerifės šiaurėje, ypač La Orotava, Santa Ursula, El Sauzal, La Victoria, La Matanza. Paprastai kuo sudėtingiau vieta pasiekiama, tuo įdomiau ir autentiškiau. Rasite jų ir pietinėje salos dalyje, tačiau mūsų patarimas keliaukite toliau nuo turistinių vietų, kilkite į kalnus ir ieškokite Kanarų skonio ten.
Rekomendacijos su konkrečiomis guachinche vietomis
Didesnės, labiau pritaikytos turistams vietos
- El Cordero – bananų plantacijoje esantis vietinio maisto restoranas. Mūsų šeimai tai nėra pats geriausias mėsos restoranas saloje, tačiau dažnai jis padaro didelį įspūdį dėl aplinkos (bananų plantacijos), dydžio, avių ir ožkų gardo (vaikams ypač patinka) bei didelio maisto pasirinkimo. Kainos taip pat turistinės, nors restoranas mėgstamas pačių ispanų, kurie čia dažnai švenčia ir šeimos šventes.
- El Rancho de Nino– dideliame angare esantis restoranas. Čia pat auginamos daržovės, vištos ir kiti paukščiai. Pačių ispanų mėgiamas tipiškas ispaniškas restoranas.
- Xanadu – garsėjantis dėl renginio „Show Gladiux” – tipiško Ispanijos jojimo ir gladiatorių kovos jojimo šou su tipiška Kanarų vakariene. Veikia ir kaip paprastas ispaniško maisto restoranas. Šalia galite sutikti ir gyvuliukų, o jei pasiseks pamatyti ir besitreniruojančius žirgus.
- Las Gangarras – didelė lauko terotorija, nedidelė žaidimų aikštelė, garde asiliukai.
- Restaurante Braseros del Mirador (El Mirador Asador & Terraza Chill Out)– su gražia panorama, ispanų mėgstamas grill mėsos restoranas.
- Asador la camella. Grill mėsos, ispaniško maisto restoranas.
Mažesnės autentiškos guachinche
Neišvardinsime visų aplankytų „guachinche”, kurių mūsų sąraše jau turbūt arti 150, tačiau pasikliaukite google paieška, nebijokite ne baltomis staltiesėmis apklotų stalų bei atrodo neįveikiamų siaurų keliukų vedančių į kalnus ir atrasite kanarų perliukų.
Kelias tokias vietas Jums išduosime:
- Guachinche La Finca, esanti La Victoria de Acentejo – pasiruoškite gąsdinančiai stačiai įkalnei, kvapą gniaužiantiems vaizdams ir svaiginantiems vynuogynams.
- Caprichosa, esanti netoli sostinės – įspūdingoje oloje įsikūrės restoranas, garsėjantis ne tik mėsos patiekalais, bet ir labai originaliomis salotomis (būtinai išbandykite specialiąsias su obuoliais).
Patarimas – dar ieškokite restoranų ir restoranėlių, kaip finca (sodyba), bodegon (vyninė), tasca (taverna) – tai ne tas pats, kas „guachinche”, bet ir šio tipo vietos priskiriamos prie vietinio maisto autentiškų vietų.
Žuvis ir jūrų gėrybės Tenerifėje
Tenerifėje tikrai galėsite mėgautis šviežia žuvimi ir jūros gėrybėmis. Daugybė laivų laivelių naktį žvejoja ir anksti ryte grįžta su laimikiu.
Valgykite (net negalime pateikti visų žuvų pavadinimų lietuvių kalba) doradą, lubiną, tuną, „cherne”, „gallo” (jūros gaidys), „vieja” (tipiška kanarų žuvis) ar netgi moreną. Restoranuose dažniausiai galite pamatyti, kokią žuvį jums siūlo, paklausti, ar joje daug kaulų, ar tai balta žuvis ir pan.
Tradicinė menkė (bacalao encebollado) – troškinta menkė padaže su svogūnais.
Ragaukite ir mėgaukitės jūrų gėrybių gausa ir jų įvairiu jų pateikimu – didžiaisiais ir mažaisiais kalmarais (choco ir chipirones bei chopitos), aštuonkojais (pulpo), krevėtimis (gambas), dubenukėmis (lapas), peileniais (navajas), šukutėmis (zamburinas), midijomis (mejillones).
Kur valgyti žuvį ir jūrų gėrybes Tenerifėje?
Žvejų miesteliuose – Los Abrigos, Playa san Juan, La Caleta, Los Cristianos.
Geriau ir autentiškiau nei Tajao miestelio restoranai nesame ragavę. Tajao miestelis yra žvejų miestelis ir jame yra virš 10 žuvies restoranų.
Mums patinka šie trys Tajao esantys:
- Mero Pancho – mūsų pats pačiausias dėl pasirinkimo, adekvačių kainų ir puikaus aptarnavimo.
- Delicias del Mar – nedidelis restoranėlis, garsėjantis dėl kokybiško maisto.
- Rincon del marinero – vietinių mėgstamas dar ir dėl vaizdo į vandenyną.
Kiti restoranai salos pietuose:
- El Medano Cofradia – restorininio tipo su skaniu maistu ir puikiu aptarnavimu.
- El Medano El Timon – garsėjantis savo paelija bei nuostabiu vaizdu.
- El Medano Playa Chica – šalia El Timon esantis tipiškas žuvies restoranas.
- Adeje Casa Juan Adeje – nedevjodami rinkitės rinkinį, kurio pakaks 2-3 asmenims.
- Los Cristianos El cine – vietinis žuvies restoranėlis turistinėje zonoje.
Norite žuvies guachinche aplankyti?
Kiti kanarietiški patiekalai
- Visi sako, kad reikia ragauti paelijos. Ar žinojote, jog tikroji paelija kilusi iš pietinės žemyninės Ispanijos ir buvo gaminama su triušiena, varlėmis, sraigėmis bei didelėmis baltomis pupomis? Paelija buvo paprasto vargingai gyvenančio žmogaus maistas, o šie ingridientai jam buvo paprasčiausiai ir lengviausiai prieinami.
- Ropa vieja – avinžirnių troškinys su daržovėmis ir mėsa. Sotu ir skanu. Vegetarams siūlau rinktis avinžirnius be mėsos (garbanzas sin carne).
- Jei mėgstate sūrį – ragaukite keptą ožkos sūrį su padažais („queso a la plancha“).
- Gofio ir eskaldonas – truputį egzotikos ir visiškos autentikos. Gofio – tai miltai, pagaminti iš skrudintų kviečių ar sorų grūdų. Iš jų gaminama daugybė maisto produktų – padažai, kepiniai ir net ledai. Vienas garsiausių patiekalų jo pagrindu yra escaldón de gofio. Tai gofio miltai, sumaišyti su žuvies sultiniu. Tai nėra pats priimtiniausias skonis turistams, tačiau vietiniai gyventojai tai labai vertina už tai, kad yra jam yra daug vitaminų ir mineralų. Ši košė kartais maišoma su bulvėmis ar morkomis, ir būtinai patiekiama su svogūnais.
- Na ir žinoma virtos bulvės su lupena (papas arrugadas, kas pažodžiui išvertus reiškia susiraukusios/ susiraukšlėjusios bulvės). Dėl vulkaninio dirvožemio ir klimato, kuriame auginamos bulvės yra mažesnės, turinčios unikalią tekstūrą ir skonį. Tradicinis būdas virti šias bulves yra užvirinti jas su odele su daug druskos ir patiekti kaip garnyrą. Vaikai mėgsta vienas, o suaugusieji skanauja su raudonu ir žaliu mojo padažu. Valgyti su lupena!
- Raudonas ir žalias padažai (mojo verde ir mojo rojo). Raudonas padažas – tai aštrus padažas, iš česnako, alyvuogių aliejaus, raudonųjų ar žaliųjų pipirų, druskos ir acto. Šis tradicinis padažas patiekiamas su beveik visais salos patiekalais. Žaliame padaže yra kalendra arba petražolės.
- O pabaigai būtinai kavos ir desertą? Išskirtiniausia Barraquito kava – espresso, kondensuoto pieno ir likerio trio. O man labiausiai patinka kava su trupučiu pieno – cortado natural. Na ir žinoma ispaniškos pailgos spurgos (churros), valgomos su cukrumi ar šokoladu.
Kanarų ir modernios virtuvių draugystė
- Sabor Canario. Restoranas neturi ypatingo vaizdo, tačiau turi ypatingą šefą, kuris begalo stengiasi nustebinti savo gaminamais patiekalais. Restoranas yra Costa del Silencio miestuke. Išragavome daugybę patiekalų – visi patiekalai ypatingi, o ir dėl pateikimo stengiamasi. Ypač patiko tartarai, tuno tataki, gnochi su šafranu ir nuostabiu siurprizu ant viršaus.
- Tasca Tierras del Sur. Restoranas yra Granadilla de Abona, sename autentiškame name, su jaukia vidine sale ir išskirtiniu interjeru. Kanarietiškas maistas kitaip. Ypatingas šefo dėmesys.
Kitų šalių virtuvės Tenerifėje
Italų restoranai
Viena didžiausių imigrantų bendruomenių Tenerifėje yra italai, todėl jų autentiškos virtuvės tikrai netrūksta. Krosnyje keptos picos, naminiai makaronai ir ravioliai, risotas, mocarela ir bufola švieži sūriai, fokačia duona ir žinoma ledai, panakota, tiramisu. Skirtingi restoranai, atstovaujantys atskirus Italijos regionus (Venecijos, Neapolio, Veronos, Sicilijos ir kt.). Itališkų restoranėlių rasite ir ne turistinėse vietuose.
- Patys salo italai rekomenduoja La Piazzetta restoraną Los Cristianos. Ragaukite picas, makaronus, užkandžius.
- Mums skaniausios picos salos pietuose yra Pizzeria Carbone restorane, kuriame gamina tik picas.
Pietų Amerikos virtuvė (Venesualos, Meksikos, Kolumbijos, Peru, Čili, Argentinos virtuvė)
Tenerifė ir Kanarų salos buvo susijusios su Pietų Amerika nuo Kristupo Kolumbo laikų. Per daugiau nei 500 metų ryšiai tarp Tenerifės ir Pietų Amerikos vis stiprėjo ir turėjo įtakos kultūrai, maistui, muzikai. Juk karnavalo šventės Tenerifės sostinėje Santa Kruze nenusileidžia Rio de Žaneiro karnavalui ir laikomas antru pagal dydį po Brazilijos karnavalo. Ir kalba vietiniai su keliais akcentais, viena iš jų būtent Pietų Amerikos akcentas. Todėl čia netrūksta ir lotynų Amerikos virtuvės akcentų. Vienas iš jų arepos – šie ant grotelių keptos venesuelietiški kukurūzų miltų pyragaičiai, užpildyti aštria jautiena arba vištiena, majonezu ir avokadu labai populiarūs Tenerifėje. Arepos priskiriamos prie greito maisto, todėl dažnai jas rasite venesualietiškose užkandinėse, ypač salos sostinėje. O ir meksikiečių restoranų Tenerifėje netrūksta.
- Kaip bebūtų keista vienas iš skaniausių arepų valgėme Anaza prekybos centro užkandinėje Arepera Caracas.
- Norite įdomios patirties ir modernesnės meksikos virtuvės – keliaukite į Oxalis restoraną, kur jus aptarnaus robotas katinas.
- Norite autentiškesnės rinkitės kitus meksikiečių restoranus – mums patinka EL MEXICANO DE GUARGACHO arba Mexicano El Chango Las Galletas.
- Mūsų šeimos didžiausias atradimas saloje yra Peru virtuvė. Restoranų daugiau sostinėje, tačiau yra ir pietinėje salos pusėje. Kokybiškas maistas, platus peru virtuvės meniu, Michelin rekomendacijos ir nemažos kainos yra QAPAQ restorane Los Cristianos.
- Daugiau autentiška Peru virtuvė – Aroma Y Sabor Tenerife Adeje. Būtina ragauti marinuotos žalios žuvies ceviche, taip pat paragaukite tiradito (bulvių bokšteliai su priedais), jautienos su daržovėmis ir antienos kulšelę su ryžiais.
Indų virtuvė
Indų virtuvę iš naujo atradome čia, Tenerifėje. Lietuvoje tai nebuvo mūsų mėgstamas maistas, dažnai jo ragaudavome Londone, Vokietijoje, Portugalijoje, o Tenerifėje tikrai yra restoranų puikiai gaminančių indų maistą. Rekomenduojame Bombay Babu – restoranų tinklas, gaminantis tikrai kokybiškai, skaniai ir siūlantis įvairaus aštrumo ir skonio karius (būtinai paragaukite).
Bombay Babu yra tinklas restoranų, kelios vietos:
Kinų, tailandiečių, vietnamiečių, japonų
Siūlo jie autentiškus savo šalies patiekalus. Jei kinų restoranų rasite daugelyje miestukų, tai tailandiečių ir vietnamiečių ieškokite labiau turistinėse zonose. Mums patinka lankytis Thai Botanico restorane. Taip pat pabandykite bufeto stiliaus kiniškus restoranus, kur galite valgyti, kiek norite, o kainuos jums tai nuo 9.90 eur asmeniui. Japonų virtuvės restoranai čia gali pasiūlyti tikrai aukščiausios kokybės patiekalus, kadangi žuvis čia šviežia ir jos pasirinkimas didelis. Iš sušių restoranų siūlau aplankyti Deba sushi ir Amore sushi restoranus. Taip pat Azijos virtuvei atstovauja ir puikus restoranas Restaurant 88, kuriame gausite ir kinų, ir thai, ir japonų virtuvių patiekalų.
Libano virtuvė
Rekomenduojame apsilankyti Zoco – Arabic New Concept restorane, kuriame penktadieniais ir šeštadieniais vyksta pilvo šokių pasirodymai. Maistas kokybiškas, pasirinkimas didelis.
Kitų Ispanijos regionų restoranai
Baskų virtuvė, Astūrijos virtuvė, Katalonų virtuvė, Valensijos paelija… Ragaukite ir keliaukite per Ispanijos regionus, kur kiekvienas turi savo išskirtinumą – Tenerifėje tam puikios sąlygos ir restoranai. Baskų pasididžiavimas Bacalao al pil pil (menkės patiekalas) ir pinčios (užkandukai baskų kraštuose taip vadinami), Katalonų virtuvė stebina keptais lauže svogūnais (calcots) ir tapas (labiau mums žinomas pavadinimas nei baskų pinčios), o Astūrijos virtuvė pupelių troškiniais (fabada) ir jautienos kepsniais (cachapo de ternera). Tenerifėje netgi galima paragauti iš Valensijos kilusios paelijos, kuri nelabai ką turi bendro su mums įprasta, išskyrus ryžius – tikroji paelija buvo ir yra gaminama su didžiosiomis baltomis pupelėmis, sraigėmis ir triušiu.
Rekomendacija, kur galite paragauti Astūrijos virtuvės patiekalų ir mėsos patiekalų – vietinių mėgstamas, turinti didelį Cachap’ų pasirinkimą El Perenquen Gloton Guimare.
Pusryčių restoranai
Pusryčiams norite sveiko, gražiai patiekto ir įdomaus maisto?
Rekomenduojame:
- Pistacho Coffee Brunch – kokybiškų pusryčių vieta, su dideliu pasirinkimu.
- Eco Eco Brunch & Café – ekologiškų pusryčių vieta, su įdomiais skonių deriniais, sveikais pusryčiais, skaniausiais benediktais.
- Soul kitchen ir Soul kitchen Siam mall – lietuvių gaminami desertai jau užkariavo tiek vietinių, tiek ir turistų širdis.
- Lilies Garden – viena iš instagramiškiausių kavinukių Tenerifėje, Alisa stebuklų šalyje tematika. Skanūs pusryčiai ir brančai.
Michelin žvaigždutes arba rekomendacijas turintys restoranai Tenerifėje
Tenerifėje jų taip pat yra. Daugiausiai jų sostinėje Santa cruz’e, tačiau keletas yra ir pietinėje Tenerifėje.
Vienas iš jų jau buvo paminėtas, tai Qapaq restoranas su savo išskirtine Peru virtuve.
Paminėčiau ir restoraną Chimiche miestelyje, kuris neturi žvaigždučių, tačiau jau daugelį metų gauna oficialią Michelin rekomendaciją – El Secreto de Chimiche. Restoranas specializuojasi ant žarijų kepamų patiekalų srityje, derina tradicijas ir modernumą bei eleganciją. Produktai, naudojami patiekalų gamyboje, pagrinde yra iš vietinio Chasna regiono.
Dar vienas visai neseniai atvėręs duris Kensei. Rekomenduoju degustacinį meniu, taip paragausite daugiau patiekalų bei patirsite gurmanišką kelionę. Labai jauki aplinka, prašykite stalelio vidinėje restorano kiemelio dalyje.
Na ir visai šviežiai atrastas Casa Tagoro Granadilla de Abona – sakyčiau tradicinio maisto restoranas, kuriame siūloma ne tik kanarietiška klasika, bet ir austriški patiekalai. Kodėl? Atsakymas paprastas – šefas austras. O čia aš ragavau iki šiol kol kas pačią skaniausią mano valgytą FOE GRAS- ir ne saloje, o savo gyvenime…
Tautiečių (lietuvių) restoranai ir maistas
Soul kitchen Tenerife žavi savo nuostabiais desertais, skania kava ir pusryčių meniu. Paprašykite pusryčiams duonelės su grybais, žinoma jei juos mėgstate – nenusivilsite. Paulius ir Kornelija drąsūs lietuviai, siūlantys ispaniškam skoniui neįprastus, bet mums lietuviams gomurį sužadinančius desertus. Kornelija man yra desertų karalienė – tai ką ji kuria savo ceche yra tikrai ne tik gražiai atrodantys, bet ir labai skanūs desertai.
Old fashioned 1986 (tiesa šefas ne lietuvis, o vengras vedęs lietuvę), o mums patinka šio šefo nuoširdumas ir jo su meile gaminami patiekalai. Jei norite kokybiškai paruoštų midijų – šis šefas gamina jas labai gerai. Ir būtinai ragaukite tuno su sezamo sėklomis ir dumblių salotomis. Pagirtina, kad vaikams jis pagamino ne šaldytus, o naminius vištienos gabalėlius.
O jei norite maisto į namus – lietuviško tradicinio (kibinai, blyneliai, koldūnai, virtinukai, sočios sriubos, naminė duona ir kiti su meile gaminami patiekalai) – kreipkitės į Maistas Tenerifėje.
O jei norite išskirtinio sveikuoliško tortuko šventėms – kreipkitės į pastelverde.tenerife.