Turizmo diena 2024: nemokami renginiai - Kelionės su vaikais
Turizmo diena 2024: nemokami renginiai
Turizmo diena 2024
2024-09-27

Turizmo diena 2024: nemokami renginiai

Kaip ir kiekvienais metais, rugsėjo 27-ąją pasaulyje minime Pasaulinę turizmo dieną. Visą savaitgalį, rugsėjo 27-29 dienomis, Lietuvoje vyks Turizmo diena 2024 įvairūs renginiai. Tai puiki galimybė kartu su šeima nemokamai sudalyvauti ekskursijose, aplankyti muziejus ir kitus renginius. Mes taip pat nepraleisime šios progos.

Taigi, kokiais renginiais nustebins Turizmo diena 2024 metais? Kviečiame kartu apžvelgti įdomiausius.

Renginiai Vilniuje

Šiais metais Pasaulinės turizmo dienos proga iniciatyva „Neakivaizdinis Vilnius“ (alternatyvaus Vilniaus pažinimo platforma) kviečia pažinti sostinę netradiciniu būdu – ne tik lankant žymiausius turistinius objektus, bet ir pasineriant į asmeninius potyrius. Šventės dalyviai rugsėjo 28 dieną kviečiami atrasti vidinius savo žemėlapius   ir tyrinėti juos per unikalią patirčių prizmę.

Atrinkome keletą nemokamų renginių bei veiklų, kurios puikiai tiks praleisti laiką kartu su vaikais.

Aktyvios veiklos

  • Pėsčiųjų žygis po Žaliųjų ežerų apylinkes (7 km) – žygis Balsio ežero pakrante. Laukiami visi žygeiviai, net ir su augintiniais. Reikalinga išankstinė registracija.
  • Žygis po Panerių erozinį kalvyną (10 km) – žygis po kalvotą reljefą su vaizdingomis panoramomis.  Reikalinga išankstinė registracija.
  • Tai či pamoka – kaip sveikatos palaikymo praktika –  vyks Vingio parke su kovos menų ir sveikatingumo instruktoriumi, kuris supažindins su unikalia sąnarių gimnastika, atsipalaidavimo būdais, savimasažo metodais, išbandysite taiči judesių formas. Reikalinga išankstinė registracija.
Turizmo diena diena 2024: Vilnius

Turizmo diena diena 2024: Vilnius

Laikas gamtoje

  • Pasivaikščiojimai Vilniaus parkuose – pasivaikščiodami su visa šeima galėsite atrasti vaikščiojimo malonumą ir tylos laiką Vilniaus japoniškame sode ir Bernardinų sode. Reikalinga išankstinė registracija.
  • Miško maudynės – tai moksliškai pagrįsta sveikatinimo metodika ir kartu menas, kaip įsileisti mišką į savo kūną per pojūčius ir pasijusti visapusiškai gyvam. Tai unikali patyriminė praktika, kurios metu dalyviai per pojūčius panirs į miško atmosferą. Registruotis galima į skirtingas praktikas, kurias ves sertifikuotos miško maudynių gidės.
  • Pasilabinti su medžiais – pažintiniai pasivaikščiojimai po Bernardinų kapinių miškelį Užupyje ir XIX a. Markučių parką su arboriste G.Grigolyte. Reikalinga išankstinė registracija.

Dar viena įdomi veikla – Piešinio kūrimas delnais. Tai dirbtuvės, kurios vyks šalia piešinio ant sienos „Bernardinas Sienietis“ ir Adomo Mickevičiaus paminklo. Piešinys ant sienų su delnais bus kuriamas kartu su dailininku P. Kupčinsku. Reikalinga išankstinė registracija.

Ką veikti Vilniuje rasite mūsų paruoštame gide Ką veikti su vaikais Vilniuje ir straipsnyje Pramogos su vaikais Vilniuje.

Turizmo diena 2024 Klaipėdoje

Rugsėjo 27-28 d. Klaipėdoje vyksiantys renginiai, skirti įsikvėpti kelionėms po Lietuvą su teminiais žaidimais, degustacijomis, fotosesijomis, ekskursijomis ir daug daugiau. Taigi, ką įdomaus Turizmo diena 2024 siūlo nuveikti su visa šeima Klaipėdoje?

Rugsėjo 27 dieną vyks įdomios pramogos bei edukacijos laive „Meridianas“.  Vyks žaidimas „Viena šalis, penki įvaizdžiai“ apie Lietuvos etnogranius regionus. Galėsite nusifotografuoti smagioje foto būdelėje laivo „Meridianas“ fone. Taip pat galėsite paragauti gintaro arbatos. Laive vyks orientacinis žaidimas „Įveik laivo „Meridianas“ iššūkį“. Smalsiausi – bus apdovanoti prizais.

Turizmo diena 2024: Klaipėda

Turizmo diena 2024: Klaipėda

Taip  pat rugsėjo 27 dieną Klaipėdos turizmo informacijos centras kviečia nemokamai aplankyti Lietuvos dailės muziejaus padalinius – Laikrodžių muziejų ir Prano Domšaičio galeriją.

Na, o rugsėjo 28 dieną, Klaipėdos turizmo informacijos centras kviečia į ekskursiją – galvosūkių žaidimas su gidu „Dingusi karalystė“. Reikalinga registracija. Taip pat vyks žaidimas „Klaipėdos senamiesčio paslaptys“ (Reikalinga registracija). Bei Ekskursija po senamiestį „Klaipėdos raštai“ | Su delmonų (puošnių Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo detalių) ekspozicijos ir audimo galerijų lankymu. Šiai ekskursijai taip pat reikalinga registracija.

Ką veikti Klaipėdoje rasite mūsų paruoštame gide Klaipėda su vaikais.

Renginiai Kaune

Kaune Pasaulinę Turizmo dieną taip pat renginių netrūks. Miestas kauniečius ir jo svečius kvies į įvairiausias parodas, tradicinio ir šiuolaikinio folkloro festivalį ir kitus renginius.

Ką veikti Kaune rasite mūsų paruoštame gide Ką veikti su vaikais Kaune.

Renginiai Druskininkuose

Šiais metais Druskininkuose, Turizmo diena 2024, bus minima siūlant įvairiausias kultūrines ir gurmaniškas patirtis miesto gyventojams ir svečiams. Nuo ekskursijų iki tarptautinio plovo virimo čempionato ir dar daugiau.

Druskininkai su vaikais

Druskininkai su vaikais

Rugsėjo 27 dieną su vaikais apsilankykite Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje, kur vaikų lauks edukacija „Biblioteka vaikams: skaityk, mąstyk, išgirsk, patirk“. Greičio megėjų lauks Lietuvos automobilių Street race čempionato VI etapas Go4Race. Taip pat galite išbandyti išskirtinę pramogą – Tradicinės naktinės orientacinės su „Galva ant pečių“.

Rugsėjo 28 dieną apsilankykite Vijūnėlės parke, kuriame vyks kūrybinės aitvarų dirbtuvės „Aitvarai danguje“  ir jų laidymas. Dirbtuvių dalyvius ir smalsuolius kvies specialaus aitvaro iškelta milžiniška vėliava.

Taip pat šeštadienį prie restorano „Bukhara“ vyks VIII-asis Tarptautinis plovo virimo čempionatas. Dalyvaus mėgėjai ir profesionalūs plovo virimo meistrai, vyks plovų degustacija. Puiki proga sudalyvauti kartu su vaikais.

Na, o sekmadienį, rugsėjo 29 dieną, rekomenduojame apsilankyti atvirų durų dienoje kalvystės studijoje „Malūno kalvė“.

Ką veikti Druskininkuose rasite mūsų paruoštame gide Druskininkai su vaikais.

Turizmo diena 2024 – renginiai Šiauliuose

Šiauliai šiais metais rugsėjo 27 dieną, turizmo dienos proga, visus kviečia į nemokamą ekskursiją – edukacinį maršrutą „Šiaulių TOP vietos ir Herojai“. Šioje ekskursijoje miesto gidas kvies prisiminti miestą kūrusius žmones ir pajusti senojo miesto dvasią.

Ką veikti Šiauliuose rasite mūsų paruoštame straipsnyje Šiauliai su vaikais: miesto gidas.

Šiauliai su vaikais: miesto gidas

Šiauliai su vaikais: miesto gidas

Renginiai Marijampolėje

Marijampolė rugsėjo 27 d. Turizmo diena 2024 kviečia marijampoliečius ir miesto svečius linksmai „paturistauti“ Marijampolėje žaidžiant šventinį orientacinį žaidimą. Čia lauks įdomios užduotys aprėpiančios įvairius Marijampolės miesto akcentus. Jums tereikia sugalvoti komandos pavadinimą ir užsiregistruoti.  Tai bus nuotaikingas ir azartiškas laikas visai šeimai.

Ką veikti Marijampolėje rasite mūsų paruoštame gide Marijampolė su vaikais.

Marijampolė su vaikais

Marijampolė su vaikais

Taigi, Pasaulinė turizmo diena 2024 metais suteiks puikią galimybę nemokamai pažinti Lietuvos miestus, gamtos parkus, istorines vietas ir kultūrą. Skirkite laiko šią dieną praleisti turiningai, atraskite Lietuvą naujai, o vėliau kartu su visa šeima pasidalinkite įspūdžiais.

Beje, šį sekmadienį, rugsėjo 29 dieną, nemokamas muziejų lankymas. Sekmadienį taip pat nemokamai galite aplankyti Energetikos ir technikos muziejų.

Kopijuoti ir naudoti be autorių leidimo yra griežtai draudžiama.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose. Daugiau apie keliones Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Ieškote daugiau lankytinų vietų su vaikais, kelionių patarimų ir rekomendacijų?! – prisijunkite prie keliautojų su vaikais grupės. Čia taip pat kviečiame dalintis savo kelionių įspūdžiais.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.