Kelionė traukiniu sujungė du muziejus - Kelionės su vaikais
Kelionė traukiniu sujungė du muziejus
Kelionė traukiniu sujungė du muziejus
2024-08-16

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Vasara į pabaigą, bet vis dar norite su šeima atrasti naujas vietas ir patirti įsimintinų įspūdžių? Rekomenduojame savaitgalį praleisti domintis senovinių automobilių istorija. Neseniai atsiradęs traukinių maršrutas Vilnius-Ryga-Vilnius – puiki galimybė trumpoms savaitgalio atostogoms užsienyje. Ši kelionė traukiniu sujungė du muziejus – automobilių muziejų Vilniuje ir automobilių muziejų Rygoje. Sužinokite, kaip šiuos muziejus aplankyti su nuolaida!

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Kai Lietuvos geležinkeliai pasidalino naujiena, apie naujus, tarptautinius traukinių maršrutus – be galo apsidžiaugėme. Prieš tai, į aplinkines šalis keliaudavome tik lėktuvu arba automobiliu, o dabar tai galime padaryti daug lengviau. Važiuojant trakiniu su vaikais labai patogu – nereikia koncentruotis į kelią, daugiau erdvės, visada galima nueiti į tualetą ar kažką užkąsti, o ir bilietai pigesni nei keliaujant lėktuvu. Šie nauji maršrutai suteikė puikią galimybę senovinių automobilių fanams, nes kelionė traukiniu sujungė du muziejus – vieną esantį Lietuvos, o kitą Latvijos sostinėje.

Kelionės traukiniu su vaikais

Kelionės traukiniu su vaikais

Turistai dažnai Baltijos šalis stengiasi aplankyti vienu vizitu. Kodėl gi trumpų kultūrinių atostogų, išnaudojant patogų traukinio maršrutą Vilnius-Ryga-Vilnius, neišmėginti šiemet? – sufleruoja nuotaikingos viešnagės idėją Jolanta Masiulienė, Vilniaus „Automuziejaus” rinkodaros vadovė. – Vilniaus ir Rygos automobilių muziejus sieja graži bičiulystė. Keičiamės lankytojais, patirtimi, istorijomis. Nors broliukų muziejus vyresnis už mūsiškį 29-eriais metais, abi kultūros įstaigos yra vienodo dydžio pagal užimamą plotą (virš 4500 m2) ir eksponatų kiekį – kiekvienas pristatome per 100 skirtingų transporto priemonių.”

Rygos automobilių muziejus

Šiame, beveik dešimt metų gyvuojančiame muziejuje, kurį rasite visai netoli sostinės centro yra saugoma didžiausia ir moderniausia senovinių transporto priemonių kolekcija Baltijos šalyse. Muziejaus paroda surengta kaip jaudinantis interaktyvus pasakojimas apie unikalias transporto priemones, žymius asmenis ir reikšmingiausius įvykius automobilių pramonės istorijoje, papildytą šiuolaikinėmis multimedijos technologijomis. Muziejus tikrai ne mažas – jo ekspozicijos išdėstytos per tris pastato aukštus, jame rasite daugiau nei 100 unikalių automobilių, motociklų ir dviračių.

Automobilių muziejus Vilniuje

Na, o lietuviškasis muziejus, atsidarė dar visai neseniai, kiek seniau nei prieš metus. Šis, sostinės muziejus, yra pirmasis Lietuvoje automobilizmo kultūros paveldui skirtas muziejus. Nors muziejus naujas ir modernus, ekspozicijos dydžiu ir eksponatų kokybe išties nenusileidžia Rygos muziejui. „Auto muziejaus idėją gvildenome ne vienerius metus. Svarbiausia užduotis mums buvo paruošti tikrai aukšto lygio ekspoziciją, kuria būtų galima didžiuotis, kurti vertę visuomenei ir nustebinti net automobilių mylėtojus iš kitų šalių.” – pasakoja muziejaus direktorius P.Eitutis.

Na o dabar, atsiradus galimybei, nesunkiai ir greitai galima aplankyti ir palyginti abu muziejus – kuris gi įdomesnis ir įspūdingesnis?

Tarptautinis maršrutas į Latvijos sostinę populiarus šiltuoju metų laiku

Modesta Gusarovienė, keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė sako, kad šiltuoju metų laiku traukiniautojų skaičius gerokai šokteli į viršų.

„Pavasaris ir vasara – aktyviausias kelionių traukiniais laikas. Tai rodo ir mūsų turimi duomenys. Jeigu šaltuoju metų laiku traukiniais dažniausiai keliauja gana pastovūs klientai, tai vasarą traukiniauti pradeda ir tie, kuriems traukinys, galbūt, nėra kasdienė transporto priemonė. Šiltuoju metų laiku traukiniautojų skaičius išauga 22 proc.“, – sako M.Gusarovienė. Daugiausia traukiniautojų į Rygą vyksta iš Vilniaus – apie 63 proc. Maždaug 16 proc. keleivių Rygoje lankosi iš Šiaulių. Kas dvyliktas traukiniautojas – iš Kaišiadorių. Ir apie 7 proc. keleivių į Rygą važiuoja iš Joniškio. Tarptautinis maršrutas yra aktualus šeimoms ir jaunimui – apie 10 proc. keleivių – vaikai ir moksleiviai. Maršrutu naudojasi ir verslo klientai, jie sudaro 4 proc. Vilnius–Ryga maršruto keleivių.

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Kelionė traukiniu sujungė du muziejus

Speciali nuolaida

Jei ir jūs planuojate traukiniu keliauti į Latvijos sostinę Rygą bei aplankyti vieną ar abu automobilių muziejus, būtinai išsisaugokite kelionės bilietus! Parodžius juos abiejų muziejų kasose, gausite net 10 procentų nuolaidą.

Kelionė traukiniu į Rygą

Kelionė traukiniu į Rygą

Ieškai daugiau idėjų ką nuveikti Rygoje? Esame paruošę išsamų straipsnį apie mūsų kelionę traukiniu į Rygą su vaikais.

Traukiniu, gali nukeliauti ir į Lenkijos sostinę Lenkiją – apie tai dalinamės straipsnyje Kelionė į Varšuvą traukiniu su vaikais – rimtas iššūkis, ar smagi patirtis?

Daugiau informacijos apie lankytinus objektus visoje Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Ieškote daugiau lankytinų vietų su vaikais Latvijoje, kelionių patarimų ir rekomendacijų?! – prisijunkite prie grupės Kelionės su vaikais. LATVIJA. Čia taip pat kviečiame dalintis savo kelionių Latvijoje įspūdžiais.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.