Silkė yra vienas pagrindinių Kalėdų ir Kūčių stalo patiekalų daugelyje šeimų. Mes dalinamės su Jumis mūsų šeimų TOP silkės receptais.
Silkės receptai Kalėdoms – šiame straipsnyje rasite du klasikinius receptus: silkė su morkomis ir silkė „pataluose“.
Silkės receptai Kalėdoms
Silkė su morkomis
Ingredientai:
- 300 g silkės filė
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 1 svogūnas
- 3 šaukštai aliejaus (geriausia – alyvuogių)
- Natūralaus pomidorų padažo
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
- Nulupkite ir sutarkuokite morkas stambia tarka.
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir šiek tiek pakepinkite, kol jis gražiai pagels.
- Į keptuvę suberkite tarkuotas morkas, maišykite ir kepkite, kol jos suminkštės.
- Įdėkite pomidorų padažą, druską ir pipirus, dar šiek tiek pakaitinkite, tada atvėsinkite.
- Silkę supjaustykite mažais gabalėliais ir sluoksniuokite su morkomis.
- Laikykite šaltai. Šis patiekalas skaniausias, kai būna pastovėjęs kelias valandas.
Beje, mes šitą keptų daržovių mišinį naudojame ir patiekalui su kepta žuvimi.
Silkė „pataluose“
Ingredientai:
- 300 g silkės filė
- 3 virtos bulvės
- 2 virti burokėliai
- 3 virti kiaušiniai
- 1 vidutinio dydžio virta morka
- Majonezo
- Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
- Silkę supjaustykite mažais gabalėliais.
- Nulupkite virtas bulves, burokėlius, morkas ir sutarkuokite ar supjaustykite mažais gabalėliais kiekvieną atskirai. Mes viską tarkuojame – mums taip skaniau.
- Virtus kiaušinius taip pat nulupkite ir sutarkuokite smulkiai.
- Ant didelės lėkštės sluoksniuokite ingredientus: pirmiausia – bulves, tada silkę, burokėlius, morkas, kiaušinius, kiekvieną sluoksnį aptepdami majonezu.
- Paskutinis sluoksnis turėtų būti burokėliai su majonezu. Papuoškite tarkuotais kiaušinio baltymais ar žalumynais.
- Palikite šaldytuve bent kelias valandas, kad skoniai susijungtų.