Traškūs čirviniai blynai puikiai tiks kaip patogus ir skanus užkandis kelionėse, piknikuose ar išvykose. O taip pat tai puiki idėja savaitgalio pusryčiams. Štai „Kelionės su vaikais” čirvinių blynų receptas – išbandytas daug kartų ir pavykęs visada. Oskaras ir Greta dažnai šių blynų prašo pusryčiams bei labai mėgsta, kai jų pasigaminame keliaudami į paplūdimį ar net ankstyviems pusryčiams orouoste.
Receptas rastas interneto platybėse, tačiau mums svarbiausias vertinimo kriterijus, kad traškūs čirviniai blynai neliptų prie keptuvės ir kad visada pavyktų.
Ingredientai:
- Sviestas 125 g.
- Kiaušiniai 3-4 vnt.
- Pienas 300 ml.
- Miltai 300 g.
- Cukrus 4 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arb. š.
Gaminimo procesas:
1. Išlydyti sviestą 125 g ir palikti atvėsti.
2. Išplakti gerai (mes plakame mikseriu) 3-4 kiaušinius su 4 šaukštais cukraus.
3. Įpilti 300 ml pieno (plakant mišinį šluotele), supilti lydytą svietą, išmaišyti.
4. 300 gr miltų permaišyti su vienu arbatiniu šaukšteliu kepimo miltelių.
5. Po truputį dedame miltus į plakinį ir maišome (mes tai darome su mikseriu).
6. Supylus viską, gerai išmaišome. Gaunasi tokia skystoka tešla. Leidžiame pastovėti bent 10 minučių.
7. Įkaitiname čirvinių blynų keptuvę ir kepame. Kadangi tešloje yra sviesto, mes net netepame keptuvės aliejumi. Gaunasi traškūs čirviniai blynai kaip vafliukai. Jei valgoma ne iškart, tada suminkštėja šiek tiek.
Čirviniai blynai skanūs, sotūs, todėl puikiai tinka nešiotis su savimi kaip energingą užkandį įvairiose situacijose.