Lėtai troškinta jautiena su daržovėmis – puikus receptas šeimos savaitgaliui. Tai paprastas patiekalas – didžiausias darbas atliekamas, kai troškinys kepa orkaitėje. Rezultatas tikrai patiks visiems ir net vaikams – švelni, burnoje tirpstanti mėsa ir tirštas, aromatingas padažas.
Receptas savaitgaliui: lėtai troškinta jautiena su daržovėmis. Jei ieškote tikro, širdį šildančio maisto – šis troškinys kaip tik jums.
Ingredientai (4–6 porcijoms)
- 1 kg jautienos kulninės (galima naudoti ir mentę, sprandinę)
- Druska, šviežiai malti pipirai
- 2–3 šaukštai miltų (mėsos apvoliojimui)
- Aliejus (kepimui)
- Svogūnas arba poras
- 2 didelės morkos
- 3-4 saliero stiebai
- 3–4 česnako skiltelės
- Skardinė konservuotų pomidorų
- 200 ml raudono vyno (nebūtina, galima naudoti ir nealkoholinį)
- 200 ml jautienos sultinio (arba vandens)
Paruošimas
Paruošiame mėsą. Jautieną nusausiname, pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose. Apkepame įkaitintame aliejuje iš visų pusių iki rusvos plutelės. Išimame ir dedame į gilesnį kepimo indą.
Supjaustame daržoves griežinėliais. Kepame daržoves keptuvėje. Kepame apie 5–7 minutes. Tada įpilame pomidorus, vyną, patroškiname. Tada pilame vandenį – pilkite mažiau, kad nebūtų itin skystas padažas, bet ir per tirštas negali būti.
Į indą ant jau sudėtos mėsos, supilame paruoštą padažą. Uždengiame dangčiu ar folija ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 2,5–3 val.
Patikriname mėsą – ji turi būti minkšta, lengvai atsidalijanti. Tada pakepame dar šiek tiek atidengtą.
Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše ar saldžių bulvių koše. Tinka ir su makaronais ar ryžiais. Šalia labai tinka ir rauginti ar marinuoti agurkėliai. Skanaus!