Lietiniai blynai – tai klasikinis ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei, tiek į mokyklos maisto dėžutę, tiek pasiimti į kelionę. Jie puikiai dera su įvairiais įdarais: saldžiais ar sūriais, o vaikai mėgsta juos valgyti tiesiog vienus.
Paprastas receptas: lietiniai blynai, kaip pagaminti greitai ir lengvai juos pagaminti. Receptas rastas interneto platybėse, bet pasiteisinęs ir tikrai nesudėtingas.
Receptas: lietiniai blynai
Ingredientai – darau daugiau tešlos, kad pakaktų visai šeimai ir dar liktų paruoštukams su įdarais, jei norite daryti mažiau – dalinkite kiekius perpus:
- 6 vnt. kiaušinių
- 300 ml. pieno
- 200 ml. vandens
- 240 gr. miltų
- 2 valgomjieji šaukštai aliejaus
- Žiupsnelis druskos
Gaminimo procesas:
Į dubenį pilame miltus, druską, mušame kiaušinius, pilame aliejų. Viską miksuojamame arba plakikliu, arba šluotele kiaušiniui plakti. Tada maišydami pilame pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele arba mikseriu (lėtesniu rėžimu) išplakame, kad nebūtų gumuliukų.
Rekomenduojama palikti tešlą bent 10 minučių pastovėti. Aš dar mėgstu prieš kepant įpilti šiek tiek vandens, kad būtų lengviau paskleisti keptuvėje.
Keptuvę tepu su aliejuje pamirkyta šluotele-teptuku, kad nebūtų aliejaus pertekliaus, į keptuvę pilu tešlą, suku, kad tešla pasiskirstytų keptuvėje.
Kepu iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų, lietinį apverčiu ir kepu dar apie minutę.
Mes savo šeimoje dalį blynų valgome iškart kas dažydami į grietinę, jogurtą, o kas su uogiene. Kitą dalį gaminame su įdarais. Įdarui tinka bananai, uogos, plėšyta jau virta mėsa (skaniau dar prieš tai pakepinus su svogūnu ir morka), mėsos faršas (taip pat apkeptu prieš tai su daržovėmis), grybai. Vaikai mėgsta įdarytus sūriu. Kiekvieno skoniui ir fantazijai…