Sausos odos priežiūra kelionės metu - Kelionės su vaikais
Sausos odos priežiūra kelionės metu
Sausos odos priežiūra kelionės metu
2024-10-14

Sausos odos priežiūra kelionės metu

Planuojant keliones įprastai galvojame apie bilietus, pramogas, bagažą. O kaip dažnai pagalvojame, kad kelionių metu reikia pasirūpinti ir oda? Nors keliaujant į šiltus kraštus, ypač su vaikais, tikime, kad mamos nepamiršta būtiniausių apsaugos priemonių nuo saulės. Tačiau visai nesvarbu, ar keliaujame į šiltus kraštus, ar į snieguotus kalnus, ne tik mums patiems, bet ir mūsų odai reikia prisitaikyti prie naujos aplinkos. O odai tenka patirti tikrai nemažai iššūkių – sausas lėktuvų oras, klimato pokyčiai, saulės spindulių, vėjo ir vandens poveikis. Tad sausos odos priežiūra kelionės metu yra ne mažiau svarbi nei apsauga nuo saulės.

Mums ne kartą yra tekę pajusti, kaip lėktuvo skrydis ar nuolatinis buvimas skirtingose klimato zonose „išvargina“ odą. Todėl per laiką atradome kelis būdus, kaip šį poveikį kuo labiau sušvelninti. Šiame straipsnyje pasidalinsime kaip prižiūrėti sausą odą kelionės metu bei kokias priežiūros priemones turėti kiekvienoje kelionėje, kad oda išliktų sveika, nepaisant aplinkos.

Sausos odos priežiūra kelionės metu

Sausos odos priežiūra kelionės metu

Sausos odos priežiūra kelionės metu. Kodėl oda sausėja kelionių metu?

Sausa oda kelionių metu yra dažna problema, net tiems, kurie įprastai neturi rūpesčių dėl odos. Todėl sausos odos priežiūra kelionių metu yra labai svarbi kelionės dalis.

Viena iš pagrindinių priežasčių – skirtingų klimato zonų poveikis bei greita oro sąlygų kaita. Oro drėgmė skirtingose klimato zonose gali labai skirtis. Sausesniame klimate trūksta drėgmės, todėl ji tarsi „ištraukiama“ iš odos, dėl ko ji ima sausėti ar net šerpetoti. Šaltesniuose kraštuose naudojami šildytuvai, kurie sausina patalpų orą, o šiltuose kraštuose, – kondicionieriai. Tiek šildytuvai, tiek kondicionieriai mažina drėgmės lygį patalpose, kas taip pat sausina mūsų odą.

Staigūs temperatūros pokyčiai sukelia odai stresą, nes ji turi labai greitai prisitaikyti prie pasikeitusios aplinkos. Be to, tokie staigūs pokyčiai veikia odos apsauginį barjerą, t.y. oda praranda lipidus, kurie padeda sulaikyti drėgmę. O tai ne tik paskatina drėgmės praradimą, bet ir padidina odos jautrumą išorės veiksniams.

Dar viena sausėjančios odos kelionių metu priežastis – ypač sausas oras lėktuvuose. Drėgmės lygis lėktuvuose gali nukristi net iki 10-20%, kas yra ženkliai mažiau nei įprastas drėgmės lygis. Tai sukelia išsausėjimą bei nemalonų odos tempimo jausmą. Mes tikrai ne kartą esame jį pajutę. Nors ir skrydžių metu stengiamės gerti kuo daugiau vandens, jis ne visada padeda.

Taip pat odą sausina ir ilgos kelionės automobiliu, autobusu ar traukiniu, ypač jei kelionės metu naudojami kondicionieriai ar šildytuvai. Kaip jau minėjome anksčiau, jie stipriai veikia odos būklę.

Na ir, žinoma, odą kelionių metu veikia saulė, vėjas, smėlis, vanduo, šaltis.

Turbūt mums jau nebereikia įtikinėti, kad sausos odos priežiūra kelionės metu yra labai svarbi. Na, o toliau aptarsime, kokia turėtų būti kasdienė odos priežiūra keliaujant.

Sausos odos priežiūra kelionės metu

Sausos odos priežiūra kelionės metu

Kasdieninė sausos odos priežiūra kelionės metu

Dažnai keliaujant išmokome, kaip prižiūrėti odą, kad ji išliktų sveika, nepriklausomai nuo to, kur keliaujame. Štai keletas patarimų, kaip kasdien ją prižiūrėti:

Švelnus valymas. Kadangi kelionių metu oda tampa jautresnė, todėl jos valymui reikėtų pasirinkti švelnias valymo priemones, kurios nepažeistų odos barjero.

Drėkinimas. Odos drėkinimas keliaujant yra labai svarbus. Pasirūpinkite drėkinančiais kremais. Taip pat kelionės metu galite odą drėkinti specialiomis veido ar kūno odos dulksnomis.

Apsaugos priemonės nuo aplinkos poveikio. Kelionių metu, net ir žiemą, būtina apsaugoti odą nuo žalingų UV spindulių. Rekomenduojame į visas keliones su savimi pasiimti ir priemonių su SPF. Daugiau apie SPF priemones galite sužinoti mūsų straipsnyje Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką?.

Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką?

Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką?

Veido kaukės. Mes dažnai kelionėse mėgstame išbandyti įvairias veido kaukes. Kartais jomis pavyksta pasilepinti SPA centruose, o kartais veido odą palepiname tiesiog vakarais prieš miegą viešbučio kambaryje. Papildomas odos drėkinimas tikrai nepakenks.

Rankų ir lūpų priežiūra. Turbūt dažniausiai, išvykstant į keliones, pamirštame, kad reikia pasirūpinti savo rankų ir lūpų oda. Nors tiek rankos, tiek lūpos taip pat kenčia nuo išsausėjimo kelionių metu. Tad įsimeskite į bagažą drėkinantį rankų kremą bei lūpų vazeliną ar drėkinančią lūpų kaukę.

Kaip pasirūpinti oda keičiantis klimato zonoms?

Kaip jau minėjome, kelionėse, kurių metu stipriai pasikeičia klimatas, neišvengiamai susiduriame su odos iššūkiais. Odai tampa sunku greitai prisitaikyti, ji nebesugeba apsisaugoti nuo drėgmės praradimo. Pavyzdžiui, pamename, kai teko iš žiemiškos Lietuvos skristi į karštąją Aziją. Iš pradžių buvo šalta, oda buvo dirginama šildymo ir sauso oro lėktuve, o nusileidus tropikuose – staiga tapo drėgna ir karšta. Jau tą pačią dieną jautėme odos tempimą, sausėjimą ir kūnas prašėsi drėkinimo. Štai kokie mūsų atrasti būdai, padedantys susitvarkyti su greitai besikeičiančios klimato zonos padariniais odai:

Pritaikykite savo odos priežiūros rutiną pagal kelionės vietą. Jei keliaujate iš vėsesnio klimato į šiltuosius kraštus, rekomenduojame rinktis lengvesnės tekstūros, odos neapsunkinančias drėkinamąsias priemones. Jos ne tik drėkins odą, bet ir apsaugos nuo porų užkimšimo. Ir, atvirkščiai, jei skrendate į šaltuosius kraštus, pasirūpinkite riebesnėmis odos drėkinimo priemonėmis. Jos sudaro tarsi apsauginį skydą, kuris apsaugo odą ir nuo šalčio.

Odos priežiūra kelionės metu. Ypač jei kelionės lėktuvu, automobiliu ar traukiniu yra ilgos, stenkitės odą drėkinti kuo dažniau. Aišku, dažnai tepti veido odos kremais nereikia. Tačiau, kaip ir minėjome prieš tai, galite veidą vis sudrėkinti specialia dulksna. Na, o kūno, rankų, lūpų odai tikrai negailėkite drėkinančių kremų, taip išvengsite išsausėjimo pačios kelionės metu.

Nepamirškite vandens. Keičiantis klimato zonoms, kelionės metu gerkite kuo daugiau vandens. Vandens vartojimas padeda palaikyti drėgmės balansą visame organizme, įskaitant ir odą.

Mūsų rekomendacija išsausėjusiai odai

Jau turbūt žinote, kad mes draugaujame su DERMEDIC  odos priežiūros priemonėmis. Šio prekės ženklo priemones jau kurį laiką naudojame ne tik sau, bet ir vaikams.

Dermedic baby odos priežiūros linija

Dermedic baby odos priežiūros linija

Labai rekomenduojame išbandyti DERMEDIC SUNBRELLA apsaugos priemones nuo saulės kenksmingųjų spindulių visai šeimai, mažiesiems yra išleista speciali  linija DERMEDIC SUNBRELLA BABY.

Na, o kelionėse neapsieiname ir be šių, itin drėkinančių DERMEDIC CICATOPY priemonių.

DERMEDIC CICATOPY drėkinamasis veido kremas

DERMEDIC CICATOPY drėkinamasis veido kremas suteikia ilgalaikį drėkinimą, sukuria apsauginį barjerą ant odos bei saugo nuo aplinkos poveikio. Beje, jis tinka alergiškai ir atopinei odai. Kas mums labiausiai patinka, kad šis kremas nepalieka riebios plėvelės ant odos ir itin greitai įsigeria.

  • Kremas skirtas kasdienei sausos, labai sausos ir į alergiją linkusios odos priežiūrai.
  • Suteikia ilgalaikį drėkinamąjį ir maitinamąjį poveikį.
  • Sukuria apsauginį barjerą ant odos, stiprindamas ir atkurdamas natūralų odos hidrolipidinį sluoksnį.
  • Ypač tinka atopinei odai.
  • Greitai įsigeria, nepalieka riebios plėvelės ant odos.
  • Hipoalerginis, patikrintas klinikiniais tyrimais.
Odos priežiūra žiemą

Odos priežiūra žiemą

DERMEDIC CICATOPY maitinamasis kūno kremas

DERMEDIC CICATOPY maitinamasis kūno kremas tikrai patiks kiekvienam. Nors jis rekomenduojamas labai sausai, atopinei, net į egzemą ir psoriazę linkusiai odai, mums jis labai patinka keliaujant.

  • Veikia nuolat sausos ir atopinės odos simptomus.
  • Atkuria apsauginį lipidų barjerą, kuris padeda apsaugoti odą nuo išorinių dirginančių veiksnių.
  • Regeneruoja ir maitina odą.
  • Atkuria apsauginius barjerinius sluoksnius, kad apsaugotų nuo dirginančių išorinių veiksnių ir alergenų, bakterijų ir grybelių įsiskverbimo.
  • Patentuotas kompleksas „Cicalinum“ atkuria fiziologinę odos mikrobiomos pusiausvyrą ir teigiamai veikia egzemos sukeliamus simptomus: tempimo pojūtį, sausumą, šiurkštumą ir kt.

DERMEDIC CICATOPY regeneruojamasis rankų kremas

DERMEDIC CICATOPY regeneruojamasis rankų kremas dažnai mūsų naudojamas ne tik kasdienoje, bet ir kelionių metu. Jis ne tik pridrėkina rankų odą, bet ir mažina nemalonius išsausėjimo simptomus bei greitai atstato odos būklę.

Sausos odos priežiūra kelionės metu - Dermedic Cicatopy

Sausos odos priežiūra kelionės metu – Dermedic Cicatopy

Dermedic – mūsų mėgstamas prekės ženklas

Mes išbandėme daugelį DERMEDIC produktų ir labai pasitikime šiuo prekės ženklu. Tai kliniškai patvirtintos odos priežiūros priemonės, sukurtos remiantis dermatologų patirtimi. DERMEDIC dermokosmetikos gamybai naudojamas terminis vanduo iš artezinio hiperterminio šaltinio Poddębice (Lenkija). Terminiame vandenyje iš Poddębice yra išskirtinai naudinga mineralų sudėtis, kuri palaiko terapinį DERMEDIC produktų poveikį. Na ir DERMEDIC produktai turi puikų kainos ir kokybės santykį.

Taigi, tam, kad kelionės netaptų tikru iššūkiu odai, svarbu naudoti tinkamas odos priežiūros priemones. Tad nepamirškite odos drėkinimo ir priemonėmis pasirūpinkite prieš kelionę.

Apie DERMEDIC kosmetikos priemonės keliaujant esame rašę straipsnyje Plaukų priežiūra kelionių metu, Veido odos priežiūra kelionių metu, Brandžios odos priežiūra kelionių metu bei Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką? ir Geriausia saulės kosmetika vaikams.

Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką?

Kodėl reikia naudoti saulės kosmetiką?

Straipsnis Sausos odos priežiūra kelionės metu yra autorinis, jį paruošė „Kelionės su vaikais ®“. Kopijuoti ir naudoti be leidimo yra griežtai draudžiama.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose. Daugiau apie keliones Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Ieškote daugiau lankytinų vietų su vaikais, kelionių patarimų ir rekomendacijų?! – prisijunkite prie keliautojų su vaikais grupės. Čia taip pat kviečiame dalintis savo kelionių įspūdžiais.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.
Kaip prižiūrėti odą keliaujant, Kelionės su kūdikiu, Kelionės su šeima, kelionės su vaikais, kosmetika atostogoms, kosmetika vaikams, Odos priežiūra keliaujant, Odos priežiūra žiemą, Odos priežiūros priemonės, reklama, Sausos odos priežiūra kelionės metu, Veido odos priežiūra kelionių metu, Veido priežiūra rudenį, veido priežiūra žiemą