Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu
Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu
Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu
2024-09-24

Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu

Ar žinojote, kad nesunkiai galite apvažiuoti visą Lietuvą dviračiu Lietuvos etnografijos muziejuje? Čia – tarsi sumažinta visos Lietuvos versija, tikrai per vieną dieną spėsite viską apvažiuoti!

Lietuvos etnografijos muziejus kviečia šį sekmadienį, rugsėjo 29 d., 11:30 val. apvažiuoti Lietuvą dviračiu. Renginys ir muziejaus lankymas – nemokamas. Mes labai rekomenduojame – neseniai lankėmės visa šeima ir mums labai patiko.

Šių metų dviračių žygis „Aplink Lietuvą“ dedikuojamas pernai Anapilin iškeliavusiam garbiam muziejininkui dr. Eligijui Juvencijui Morkūnui – šio renginio pradininkui ir sumanytojui. Pirmasis dviračių žygis „Aplink Lietuvą“ muziejuje buvo suorganizuotas 2011 m. dr. E. J. Morkūno iniciatyva, minint 100 metų po žymaus keliautojo, kultūros veikėjo ir žurnalisto Mato Šalčiaus žygio aplink Lietuvą dviračiu.

Lietuvos etnografijos muziejus su šeima

Lietuvos etnografijos muziejus su šeima

Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu – PROGRAMA

11:30 val. Susitikimas prie muziejaus Ūkinių vartų.

Žygio maršrutas:

  • Aristavėlės dvaras
  • Aukštaitijos valakinis kaimas
  • Suvalkijos regionas
  • Muziejaus miestelis ir jame veikiančios parodos
  • Žemaitijos kaimas
  • Josvainių karčiamos aikštėje – poilsio pertraukėlė su arbata
  • Rudaminos sodyba Dzūkijoje
  • Tremties ir pasipriešinimo sektorius
  • 16:00 val. Žygio pabaiga prie Ūkinių vartų

Lietuvos etnografijos muziejų ir žygio startą pasieksite:

  • Automobiliu – nuo magistralės Kaunas-Vilnius pasukus į Rumšiškes iškart sukti į dešinę (yra nuoroda į Lietuvos etnografijos muziejaus Ūkinius vartus).
  • Traukiniu – iš Kauno ar Vilniaus iki Pravieniškių traukinių stoties, iš kurios belieka tik 3 km iki Lietuvos etnografijos muziejaus.
  • Laivu – laivas išplaukia iš senosios Kauno marių prieplaukos Pažaislyje. Išsamesnė informacija ir tvarkaraščiai – čia arba telefonu: +370 686 00829.
Aplink Lietuvą

Aplink Lietuvą

Kopijuoti ir naudoti be autorių leidimo yra griežtai draudžiama.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose. Daugiau apie keliones Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Ieškote daugiau lankytinų vietų su vaikais, kelionių patarimų ir rekomendacijų?! – prisijunkite prie keliautojų su vaikais grupės. Čia taip pat kviečiame dalintis savo kelionių įspūdžiais.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.
Eskursijos Lietuvos etnografijos muziejuje, Lietuvos etnografijos muziejus, Lietuvos etnografijos muziejus kviečia apvažiuoti Lietuvą dviračiu, Nemokamas renginys Rumšiškėse, Nemokamas renginys šeimai, Nemokamas renginys su vaikais Lietuvos etnografijos muziejuje, Renginiai ir šventės Lietuvos etnografijos muziejuje, Renginys Lietuvos etnografijos muziejuje