Geriausi muziejai Šiauliuose - Kelionės su vaikais
Geriausi muziejai Šiauliuose
Geriausi muziejai Šiauliuose
2024-07-13

Geriausi muziejai Šiauliuose

Muziejus – ypatinga vieta, kurioje žinios bei kultūra susijungia ir lankytojams suteikiama galimybė pažvelgti į praeitį, dabartį ir ateitį. Vaikštinėjant ir apžiūrinėjant juose talpinamas kolekcijas, meno kūrinius ir išskirtinius eksponatus susipažįstame su įvairiausiomis sritimis, praturtiname savo žinių bagažą ir pradedame geriau suvokti mus supantį pasaulį. Kviečiame ir jus su šeima patirti muziejų teikiamus džiaugsmus bei dalinamės savo rekomendacijomis, kur yra geriausi muziejai Šiauliuose.

Nors dalis žmonių mano, jog muziejai yra nusibodusi ir pasenusi praeities pramoga, jūsų nuomonę tikrai pakeis geriausi muziejai Šiauliuose. Net jei ir nemėgstate muziejų, nuoširdžiai rekomenduojame aplankyti šį penketuką. Tai įdomūs, interaktyvūs ir svarbiausia unikalūs muziejai – dalis jų vieninteliai tokie Lietuvoje.

Geriausi muziejai Šiauliuose

Geriausi muziejai Šiauliuose

Geriausi muziejai Šiauliuose

Šiauliuose daugelis lankytinų objektų, pramogų ir muziejų yra miesto centre, tad viską galima aplankyti vaikštant pėstute. jei mėgstate rinkti žingsniukus ir vaikščioti su vaikais – Šiauliai jums puikiai tinkantis miestas. Beje Šiaulių miesto turizmo informacijos centras nuomoja ir dviračius, tad drąsiai galite leistis į atradimų kelionę po šį miestą su dviračiais. Šiaulių muziejus su vaikais aplankiusi viena iš „Kelionės su vaikais“ įkūrėjų Agnė dalinasi patirtimi – geriausi muziejai Šiauliuose, kur juos rasti ir ką juose pamatysite.

Geriausi muziejai Šiauliuose

Geriausi muziejai Šiauliuose

Geriausi Šiaulių miesto muziejai

„Rūtos“ šokolado muziejus

„Rūtos“ šokolado muziejus – tai muziejus, kuris nepaliks nei vieno abejingo, nes juk kam nepatinka šokoladas ir saldainiai. Šokolado muziejus įsikūręs ilgiausiai Lietuvoje veikiančiame saldainių fabrike. Muziejus unikalus ne tik tuo, kad jame galite susipažinti su šokolado istorija, patyrinėti šokolado rūšis, sužinoti apie patį „Rūtos“ šokolado fabriką, bet ir išragauti bei net susikurti savo saldainius. Tik labai svarbu iš anksto užsisakyti edukaciją, kurios metu galėsite pabūti šokoladu meistrais ir pasigaminti savo saldainių. Muziejaus apačioje yra kavinė bei parduotuvė. Tik atsargiai, nes užėjus į parduotuvę galite pasidaryti net silpna nuo skonių, kvapų ir įvairovės. Garantuojame, kad parsivešite namo pilnus krepšius lauktuvių ir išvažiuosite apsalusiomis širdimis.   Šis muziejus, kaip ir daugybė kitų tikrai interaktyvus ir nenuobodus – vaikai gali patys susikurti saldainių etiketes ir jų maketą išsiųsti sau elektroniniu paštu.

Vandos Kavaliauskienės katinų muziejus

Šis muziejus – vienintelis toks ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse. Kadangi mes be galo mėgstame gyvūnus, tad šis muziejus vaikams turbūt patiko labiausiai. Ir svarbiausia priežastis ta – kad muziejuje gyvena tikri ir gyvi katinukai. Juos galima paglostyti, su jais pabendrauti ir kartu pažiūrėti nuostabią katinų kolekciją, kurie čia yra visur: vitrinose, languose, lentynose ar prie darbuotojų stalo. Šiame muziejuje tūkstančiai įvairiausių eksponatų iš viso pasaulio – statulėlės, puodeliai, figūrėlės, paveiksliukai. Muziejus itin didžiuojasi įspūdingu paveikslu, kuriame nutapytos net 42 katės, kažkada gyvenusios vienos turtingos ponios namuose.

Radijo ir televizijos muziejus

Kadangi mano tėtis ilgą laiką LRT televizijoje, o aš visą vaikystę praleidau LRT koridoriuose ir studijose, tad šis muziejus man asmeniškai buvo labai įdomus. Taip pat labai norėjau parodyti Motiejui įvairius senovinius veikiančius televizijos imtuvus, išgirsti grojančius mechaninius patefonus, elektrofonus, magnetofonus.

Muziejus nedidelis, bet interaktyvus, galime nusifilmuoti save per kamerą ir pamatyti vaizdą sename televizoriuje, išbandyti telegrafo aparatą ir Morzės abėcėle pasiųsti SOS signalą. Muziejus pačiame Šiaulių centre, einant Bulvaru, tad būtinai užsukite! 

Fotografijos muziejus

Šis muziejus Šiauliuose – vienintelis specializuotas fotografijos istorijos, meno ir technikos muziejus Lietuvoje. Muziejus labai modernus, sutvarkytas, čia vyksta daug renginių. 

Yra labai smagių interaktyvių veiklų, kurias galima išbandyti. Motiejui labiausiai patiko išbandyti ir pamatyti, kaip buvo seniau buvo gaminamos popierinės nuotraukos. Šis muziejus išskirtinis ir savo terasa ant muziejaus stogo. Nuo šios terasos atsiveria puiki Šiaulių miesto panorama. 

Dviračių muziejus

Dviračių muziejus taip pat vienintelis ir specializuotas muziejus Lietuvoje, skirtas dviračio istorijai. Muziejus taip pat interaktyvus, jame galima išbandyti daugybę įvairių eksponatų. 

Pirmame muziejaus aukšte tiek suaugę, tiek vaikai gali išbandyti senovinį dviratį, kuris sukonstruotas pagal beveik penkių šimtmečių senumo brėžinius. Antrojo aukšto ekspozicijoje galima išbandyti velomobilį, o trečiame aukšte plento dviračius. Tikrai buvo įdomu vaikams parodyti, kaip atrodė mūsų vaikystės dviračiai. O smagiausia dalis buvo muziejuje išvysti ir oranžinį Vilniaus miesto dviratį, pamenate tokius?

Nors keliaujant po Šiaulius, mums pavyko aplankyti tik šiuos penkis muziejus, ateities planuose yra ir Chaimo frenkelio vila-muziejus bei Telefonijos muziejus. Būtinai gryšime apsilankyti visose įdomiose vietose, kurių pamatyti dar nespėjome, tad laukite kitų mūsų  apžvalgų. Netoliese, atradome ir kitų muziejų bei lankytinų vietų, apie jas skaitykite straipsnyje Šiaulių rajonas su vaikais.

Straipsnis Geriausi muziejai Šiauliuose yra autorinis, jį paruošė  „Kelionės su vaikais ®“. Nuotraukos yra autorinės. Kopijuoti ir naudoti be leidimo yra griežtai draudžiama.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose. Daugiau informacijos apie lankytinus objektus visoje Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Ieškote daugiau lankytinų vietų su vaikais, kelionių patarimų ir rekomendacijų?! – prisijunkite prie keliautojų su vaikais grupės. Čia taip pat kviečiame dalintis savo kelionių įspūdžiais.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.
„Baltų kelio“ centras, Atostogų idėjos su vaikais, Dviračių muziejus, Fotografijos muziejus, Geriausi muziejai Šiauliuose, Įdomiausi muziejai Lietuvoje, Ką pamatyti Šiauliuose, Ką veikti Šiauliuose, Kelionių idėjos, Kur keliauti su vaikais, Muziejai vaikams, Radijo ir televizijos muziejus, Rūtos šokolado muziejus, šeimų laisvalaikio gidas, Šiauliai su vaikais, Šiauliuose su vaikais, Šokolado fabrikas, Vandos Kavaliauskienės katinų muziejus