Master of Calm 2024: apžvalga - Kelionės su vaikais
Master of Calm 2024: apžvalga
Master of Calm 2024: apžvalga
2024-08-31

Master of Calm 2024: apžvalga

Nors Master of Calm šiemet ir baigėsi, bet įspūdžiai ir jausmas išliks šio festivalio dalyviuose dar ilgam. Būtent dėl šio jausmo siūlome nežiopsoti ir iki rugsėjo 1 dienos suspėti griebti pigiausius bilietus 2025 metų festivaliui, gal net visai šeimai! Nežinote ar verta, nes niekada nebuvote? Dalinamės Master of Calm 2024: apžvalga, kurioje pateikiame 5 priežastis, kodėl verta padovanoti sau šią gyvenimo patirtį.

Master of Calm 2024: apžvalga

Master of Calm 2024: apžvalga

Festivalis Master of Calm (MOC) organizuojamas jau 13 metų ir labiau primena didelės ir labai artimos bendruomenės šventę nei festivalį. Net pirmąkart atvažiavę dalyviai, jau po poros valandų praleistų klausant paskaitų, valgant ir šokant Auksinėje Girioje pradeda labiau atsiverti. Daugiau šnekučiuojasi su nepažįstais prie laužo ar eilėje prie maisto, leidžia sau drąsiau judėti į grojamus ritmus. Vis dėlto didžiausia magija prasideda po nakties. Prabudus palapinėje vidury pievos apsuptos miškų ir einant valytis dantų per rytinę rasą kiekvienam netikėtai suvirpa širdis. O viduje, prabunda gal pažįstamas iš vaikystės, o kartais gal ir visiškai naujas jausmas – buvimo gamtos dalimi ir neįtikėtino džiaugsmo, kylančio pasąmoningai iš šio suvokimo. Master of Calm 2024: apžvalga – kodėl kasmet minia žmonių susirenka šiame festivalyje?

Master of Calm 2024: apžvalga

Master of Calm 2024: apžvalga

Master of Calm 2024: apžvalga

Masters of Calm tai ne šiaip masinė stovykla vidury miško. Tai per daugiau nei dešimtmetį ištobulintas renginys, skirtas visiems, kam įdomi psichologija, santykiai poroje ir susikalbėjimas su vaikais, dvasinės paieškos, samoningumo ugdymas, sveikas gyvenimo būdas.

Tai vieta tiems, kas nori tapti geresniu žmogumi, geresne mama ar tėčiu, supratingesniu vyru ar žmona. Bei tiems, kas nori gyventi sveikiau, ramiau ir skleisti bei gauti tik šviesiausias mintis, jausmus ir idėjas.

Skamba neįtikėtinai, o gal per mažai konkretumo?

Štai 5 praktiškos priežastys, kodėl, mūsų manymu, verta patirti Masters of Calm

Daug skirtingų kokybiškų veiklų

Kiekvieną dieną Jūsų laukia be galo daug skirtingų mankštų, jogos, kvėpavimo praktikų, garso kelionių ir terapijų, balso atpalaidavimo dirbtuvių. Du kartus per dieną vyksta ir įtraukiančių paskaitų ciklai. Juose kiekvieną kartą galite rinktis iš maždaug 5-6 skitingų temų. O jei nei viena neužkabina – galite sudalyvauti vienoje iš kelių tuo metu vykstančių dirbtuvių arba tiesiog pailsėti ar paplepėti. Kiekvieną vakarą laukia vis nauji koncertai, ir net po keletą naujų atlikėjų.

Festivalio veiklos ir užsiėmimai

Festivalio veiklos ir užsiėmimai

Stovykla all-inclusive

Čia apgalvota kiekviena detalė, kad gyvenimas girioje būtų ypač komfortiškas ir miesto žmonės nekvaršintų sau galvos dėl higienos dalykų ir kitų menkniekių. Girioje rasite pvz. labai įmantrią indaplovę, kuria gali vienu metu naudotis net keliasdešimt žmonių! Šalia jos ir labai praktiška indų džiovyklė, kur telpa visų „festivaliečių“ indai. Iš pradžių šie stovyklos patentai prajuokina, bet savo funkciją atlieka kuo puikiausiai. Yra ir daug lauko dušų, kai kurie iš jų turi net ir šiltą vandenį, o prie kai kurių šiemet buvo ir partnerių padovanoti sausi šampūnai! Su tualetais irgi nebus bėdų – visose strateginėse vietose rasite mobilius lauko tualetus ir praustuvus su muilu ir servetėlėmis.

Profesionalūs mokytojai

Į šį festivalį atvyksta tikrai šaunūs mokytojai, kurie yra žinomi visoje Lietuvoje, o kai kurie turi ir tarptautinį pripažinimą. Nors daugelis mokytojų yra iš Lietuvos, tačiau kasmet atvyksta ir daug užsienio svečių, kurie dalinasi teorinėmis žiniomis, veda praktikas ir apverčia protą aukštyn kojom. Mokotės su jais tinkamai kvėpuoti, giliai atsipalaiduoti, stiprinti ryšį su vaikais, suprasti save ir savo poreikius, išsilaisvinti nuo toksiškų žmonių ir patirčių, išgydyti traumas, mokotės groti instrumentais ir suprasti savo sapnus. Visko išvardyti niekaip neįmanoma, bet visada galima rasti temą, kuri užkabina, o kartais net gyvena apverčia. Kiekieno festivalio metu vyksta ir keletas ypač užsienyje vertinamų seminarų, bet dažniausiai į juos būna papildoma registracija ir priemoka.

Sveikas subalansuotas maistas

Svarbu pažymėti, kad maistas čia yra tik veganiškas ir vegetariškas. Bet galiu garantuoti, kad net didžiausias mėsėdis, užkydęs į šį festivalį, alkanas tikrai neliks. Virtuvė kasdien gamina labai šviežią ir gardų maistą, tad galima ir pačiam pasigauti idėjų paprastiems ir labai maistingiems namų receptams. Kadien yra kepamos ir vis kitokios šviežios bandelės (sakoma, kad jas kepa ir pats festivalio įkūrėjas Mindaugas Vidugiris). Auksinėje girioje rasite ir dvi kavinukes, prekiaujančias puikia kava, arbata ir nežemiškai skaniais desertais.

Master of Calm 2024: apžvalga

Master of Calm 2024: apžvalga

Specialios erdvės ir veiklos vaikams bei paaugliams

Garantuojame, kad jei į festivalį išsiruošite viena ar su drauge, vis tiek nuolat stebėsite svetimus vaikus ir galėsitės, kad nepasiėmėt savųjų. O taip yra todėl, kad visoje Masters of Calm teritorijoje yra daugybė erdvių vaikams, jiems čia yra sudaroma net speciali programa! Šauniausia erdvė girioje – Vaikų pieva, kurioje galite tiesiog ramia sažine palikti vaikus porai valandų, kol vyksta Jūsų užsiėmimai. Vaikai čia prižiūrimi savanorių gali ne tik nevaržomai lakstyti, žaisti ir net su kurti laužą, bet ir išbandyti daug ypatingų veiklų, vykstančių specialiame kupole, kuriame net ir lietingiausią dieną bus be galo jauku ir erdvu. Čia vyksta vaikų mankštos, joga, dainavimas, šokiai, veidukų piešimas, teatriukas ir milijonas įvairiausių smagių veiklų.

Be vaikų pievos, vaikai gali šėlti batutuose (šiemet galėjo išbandyti didžiulius IŠSITAŠKOM batutus), laipioti tinklais, mokysis išlaikyti pusiausvyrą einant lynu. Speciali programa yra ir paaugliams, kuriems veiklas ir labai turiningus pasišnekučiavimus apie svarbiausius gyvenime dalykus veda patyrę šauniausių stovyklų WHATANSU vadovai.

Įspūdžiai po Masters of Calm 2024

Mūsų, bet ir kitų sutiktų dalyvių bei mokytojų nuomone šiemet organizatoriai padarė išties solidų organizacinį darbą – pavyko ištaisyti kaip kurias praeitais metais buvusias spragas ir pakelti festivalį į dar aukštesnį lygį.

Mokytojams sukurtos jaukesnės darbo sąlygos, ypač individualioms konsultacijoms. Muzikiniams pasirodymams ir vakarinėms garso kelionėms yra užtikrinama tyla, vakaro programa nekonkuruoja tarpusavy, netrudo savo garsais kitiems.

Nors oras festivalio pradžioje buvo lietingas ir vėsokas ir atvyko mažiau žmonių, bet nuotaika nuo to nėkiek nenukentėjo. Buvo jauku ir taip įdomu, kad nebuvo net ir laiko pagalvoti apie nepatogumus.

Masters of Calm 2024

Masters of Calm 2024

Žymiausių atlikėjų pasirodymai

Vėsius ir drėgnus vakarus šildydavo muzikinė scena, kurioje šiemet visus pakerėjo aksominis Gabrielės Vilkickytės balsas ir labai jaukus, asmeniškas jos koncertas.

Į vidinį kosmosą klausytojus perkėlė ir Bartošo Eiliako koncertas, kuriantis pasakiškus muzikinius eksperimentus, o kitą vakarą skambantys afrikietiški ritmai visus kaip mat įsuko į šokius ir apšildė prieš vėsoką naktį palapinėse.

Masters of Calm 2024

Masters of Calm 2024

Dėmesys detalėms ir atvykusių jaukumui

Po festivalio jo įkūrėjas Mindaugas Vidugiris soc. tinkle Facebook rašė, jog gauna daug pasiūlymų dėl pokyčių festivalyje, kurie padėtų gauti didesnį pelną. Vis dėlto, kaip jis pažymi, būtų nesuvokiama sąmoningai bloginti sąlygas norint uždirbti iš žmonėms daromų nepatogumų.
Ir tenka pripažinti, kad šitą įkūrėjų požiūrį galima pajusti kiekviename žingsnyje.

Kaip pavyzdį galima pateikti tualetus, paprastus lauko biotualetus, kurie šiame festivalyje yra valomi, plaunami ir dezinfekuojami kiekvieną dieną! Kasdien rasite juos švarutėlius, nu naujom tualetinio popieriaus ritėm.

Be to, visur dalyvius lydėdavo atidžios ir atviros savanorių akys, kurios vos pamačiusios, kad kažko ieškai kaip mat bandydavo padėti rasti išeitį – ar ieškodavo kas turi papildomą megztinį, pledą, ar pagelbėdavo medpunkte nuo netikėto danties skausmo. Todėl viso festivalio metu žinai, kad esant reikalui nereiks ieškoti žmogaus iš administracijos, o pagalbos užtenka tik paklausti artimiausio savanorio.

Vis dėlto tikra festivalio siela tai, be abejo, Tarun, kuris veda visus rytinius ir popietinius mokytojų prisistamus. Jo dėka visas šis laikas (dažniausias kol visi valgo pusryčius ar pietus) tampa nerealiu geros nuotaikos užtaisu, nes šis vaikinas prigalvoja begalę juokingų veiklų, padedančių ne tik gerai pradėti dieną, bet ir įveikti savo baimes, susipažinti ir susidraugauti su kitais dalyviais.

Festivalis šeimoms

Labai svarbu paminėti, kad jei svarstytumėte važiuoti su vaikais – tikrai drąsiai tam galite ryžtis! Festivalį kasmet aplanko vis daugiau tėvelių su skirtingo amžiaus vaikais, kai kuriems vos keli mėnesiai! Visa teritorija yra puikiai pravažiuojama vežimukais, o maistas tinkamas net ir įmantriausiems mažyliams, be to, visada galite rinkis iš kelių maisto variantų.

Visiems vaikams, kad ir kokie jie būtų amžiaus, šis renginys tai gilus ir ypatingas išgyvenimas, kuriame jaučiasi laisvi, gali saugiai lakstyti po visą teritoriją, susipažįsta su kitais vaikais, dalyvauja naujose veiklose, klausosi koncertų, o naktį praleidžia su tėveliais palapinėje ar kemperyje, prieš miegą žiūrėdami į žvaigždžių lietų.

Nedaug yra festivalių tokių draugiškų įvairaus amžiaus vaikams, kaip šis. Juolab, kad čia vaikai patiria bendrystę, atsakomybę, stebi tik sveiką gyvenimo būdą ir mokosi būti savimi, nes to paties mokosi čia ir jų tėvai.

Tad jei išdrįsite paieškoti savojo aš ir nusiteiksite naujiems potyriams, skubėkite pirkti bilietus į Masters of Calm – nuo rugsėjo jie vis labiau brangsta!

Masters of Calm festivalis

Masters of Calm festivalis

Šis straipsnis yra autorinis, jį paruošė „Kelionės su vaikais ®“. Kopijuoti ir naudoti be leidimo yra griežtai draudžiama.
Nuotraukos organizatorių ir mūsų ištikimų skaitytojų – be sutikimo griežtai draudžiama naudoti.
Daugiau informacijos apie lankytinus objektus visoje Lietuvoje rasite mūsų Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais“.
Apie keliones po pasaulį – Facebook paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“ bei Instagram paskyroje „Kelionės su vaikais po pasaulį“.
Nepamirškite sekti mūsų socialiniuose tinkluose.
Norite pasidalinti savo kelione ar keliavimo su vaikais patirtimi – parašykite mums el. paštu.
festivalis kievienam, festivalis šeimai, festivalis su vaikais, Laikas su šeima, laikas su vaikais, Master of Calm 2024: apžvalga, Master of Calm festivalis, Masters of Calm, Masters of Calm 2024, Masters of Calm 2025, reklama, renginys šeimai, renginys su vaikais, Whatansu